Apr Lente op je bord

Herman AD-gr asperges

Seizoensgroenten en fruit, doen we daar nog aan? Dankzij moderne transportmiddelen, nieuwe rassen, verwarmde kassen en onverwarmde tunnels hebben we het hele jaar door meer te kiezen dan vroeger. Dat mag je vooruitgang noemen. Wij hebben in een kas geweldige smaakvolle tomaten geproefd. Ga zo door mannen en vrouwen. Maar wij constateren ook dat veel seizoenswijkende producten smaak missen. Bij lekker eten draait het om smaak. Jarenlang koken leert ons dat seizoensproducten de meeste smaak bieden, vooral als ze van het land naar het aanrecht weinig kilometers afleggen. Zulke producten zijn doorgaans verser en rijper. Wij pleiten al jaren voor het koken met regionale seizoensproducten waar de zon en de regen overheen zijn gegaan. Dat proef je terug. Voorjaarsgroenten als peultjes en asperges gedijen alleen bij een voorjaarszonnetje.

Wij nemen u tijdens deze kookworkshop mee op avontuur door de lente. Gewoon lekker koken met eerlijke seizoensproducten gecombineerd met een mooi stuk vlees of een heerlijk visje. Natuurlijk geldt voor het vlees en de vis het zelfde als voor de groenten en het fruit. Alles uit het seizoen.

Data:

08 april 2017 (helaas al helemaal vol geboekt)
15 april 2017 (helaas al helemaal vol geboekt)

Programma:

11.00 uur ontvangst in restaurant Las Palmas;
11.30 uur voorstellen keukenbrigade;
12.00 uur start kookworkshop;

Prijs:

130,00 euro per persoon inclusief alle materialen en bijpassende wijnen.
Deze exclusieve kookworkshop is voor maximaal 12 personen, vol is vol.