Een nieuwe toekomst voor restaurant Las Palmas

Eveline Wu & Herman den Blijker starten nieuw culinair concept in beproefd Las Palmas!

De Aziatische keuken met een Franse touch. Dat is de nieuwe weg die restaurant Las Palmas inslaat. Wellicht heeft U al over Eveline Wu gehoord. Zij is een ervaren chef-kok die prachtige horecabedrijven heeft in Brabant. Eveline opende haar eerste zaak toen zij 19 jaar oud was. Zij trekt inmiddels de aandacht met haar Eindhovense zaken Mood, Soho en de Kreeftenbar. In Wynwood biedt zij met Wouter van Laarhoven, een chef die De Molen in Kaatsheuvel naar een Michelinster kookte, een creatieve, moderne kookstijl. En hier, in ons eigen Rotterdam, pakte Eveline de eerste prijs voor haar dessert tijdens het vierjaarlijkse World Championship of Chinese Cuisine.

Subtiel

Eveline Wu combineert de Aziatische keuken met Franse invloeden. Samen met haar team maakt ze relatief kleine gerechtjes vol subtiele smaken. Eveline kookt op gevoel, vaak zonder recept en denkt in verhalen en beelden. ‘Deze aanpak spreekt mij aan!”, aldus een bevlogen Herman den Blijker. Toen ik haar in Las Palmas ontmoette, raakten we in gesprek over deze kookstijl. De frisse smaken en het mondgevoel zijn de eigenschappen van haar bijzondere Aziatische hapjes.

Bijzondere combinaties

Ik had al een poosje het gevoel dat Las Palmas toe was aan verandering. Na 10 jaar deze mooie zaak te hebben gedraaid, is het tijd voor een nieuwe impuls. Voor Las Palmas en voor mijzelf. Tijdens onze ontmoeting gaf Eveline aan dat zij graag een restaurant in Rotterdam wilde openen. Daar ging ik over nadenken. Want een combinatie van haar Aziatische kooktechnieken en smaken en de Franse aanpak van het team van Las Palmas zou tot bijzondere combinaties kunnen leiden. Ook het gebruik van vooral verse producten en Aziatische schroei- en baktechnieken sluiten goed aan bij onze ideeën hoe je lekkere gerechten bereidt. Las Palmas is tien jaar mijn lust en mijn leven geweest, tien jaar geleden waren we een van de pioniers op de Wilhelminapier. De pier was toen nog groot en vervallen, en is mede door ons op de kaart gezet. Nu tien jaar later is de Wilhelminapier één van de eyecatchers van Rotterdam met diverse culinaire hotspots. Samen met mijn geweldige team hebben we tot de dag van vandaag elke dag een culinaire prestatie neergezet. Altijd met passie en volle overgave. Zonder mijn rechterhand en mijn vaste medewerkers in de keuken en bediening, had ik dit nooit kunnen doen.

Las Palmas is klaar voor de volgende stap.

Eveline Wu heeft restaurant Las Palmas per 1 april – nee, geen grap – van mij overgenomen. Mijn uitgebreide team en ik blijven betrokken bij de zaak. Wij zullen ervoor zorgen dat de Franse keuken perfect op de Aziatische keuken zal aansluiten met de kwaliteit die zowel Eveline als ik onderschrijven.

Enorme drive

Wie Eveline Wu is, mag ze zelf vertellen. Alvast een tipje van de sluier: ze heeft een enorme drive om er iets bijzonders van te maken. Maar ze loopt niet naast haar schoenen. Zo vertrouwde ze het magazine van de werkgeversorganisatie VNO-NCW toe: “Ik rij nog steeds rond in een oude Jeep. Hou ook niet van dure kleding. Ik heb wél twintig koksbuizen. Wat mijn drive dan wel is? Dat vraag ik me zelf ook vaak af. Weet je, ik wil vooral een voorbeeld zijn voor mijn kinderen. Laten zien wat ze kunnen bereiken. Be someone, dat is mijn boodschap. Het gekke is, ik voel me van binnen echt nog een klein meisje. Ik moet nog zoveel leren. Ik stel me altijd voor als chef-kok, nooit als de eigenaar.

En dat ik vier restaurants heb, vertel ik ook niet snel. Onzeker ben ik niet. Ben ook niet gespannen wanneer ik een nieuwe zaak koop of open. Ik slaap altijd goed. Wat dat betreft, ben ik een heel relaxed persoon.” Ze staat ook anders in het leven als menig klassiek kokende kok. “Ik geloof sterk in ‘wie goed doet, goed ontmoet’. Heel Chinees. Daarom neem ik bijvoorbeeld ook mensen aan met een verleden, zonder opleiding. Mensen die op straat hebben geleefd en die nu al tien jaar bij mij in de keuken staan. Zij krijgen een kans. Zorg dat je jezelf onmisbaar maakt, zeg ik altijd. Mijn mensen moeten zich thuis voelen. En waardevol voelen. Ik vind het belangrijk goed voor ze te zorgen. En ze te helpen.”

Toekomst

Ik ben ervan overtuigd dat restaurant Las Palmas een mooie toekomst tegemoet gaat. Steeds meer gasten willen kleine gerechtjes eten en verlangen naar verrassende en nieuwe smaken. Tegelijkertijd blijven vele van onze gasten terugkeren naar de Wilhelminapier om te genieten van die klassieke, Franse smaken en mooie wijnen. We gaan aan al hun verlangens voldoen en zetten de komende maanden een mooi smaakpalet neer, waarmee we culinair Rotterdam op een positieve manier van de sokken gaan blazen. Want alle kennis, ervaring en de wil om te slagen zijn en blijven in ruime mate aanwezig. Vanaf 1 april kunt u op het hele vaste team van Las Palmas en Eveline rekenen! Wij staan voor u klaar en ontvangen u graag.

Herman den Blijker

About Communicatie Las Palmas

Het beste vis- en vleesrestaurant van Rotterdam.

Comments are closed.