Feb Herman Dichtbij Tour

de-herman-dichtbij-tour

Alles is voor je geregeld, alles is al voor je gedaan. Zo zit dat met de natuur. Je hoeft het alleen maar op de juiste manier te bereiden.

Herman vertelt zijn chefs deze kookwaarheid al jaren en zo’n grote glanzende kop spreek je niet tegen. Met de seizoenen mee koken. De rest is namaak, aanstellerij. De truc is dat je begrijpt wat de beste spullen zijn. Door te knijpen, aaien, ruiken, kijken, proeven, je zintuigen te gebruiken. En dan een klein beetje hitte geven, wat zuur en wat zout toevoegen. Klaar. Zit dat eenmaal in je kop, dan lukt alles.

Tijdens onze “Herman dichtbij tour” nemen wij u mee naar twee bedrijven waar Herman al jaren mee bevriend is en die voor Restaurant Las Palmas altijd de lekkerste en mooiste spulletjes leveren.

Schmidt Zeevis

Het was feest die zaterdagmiddag op de plek waar oma Schmidt in 1916 was begonnen. Na 100 jaar op het Vasteland heeft Schmidt Zeevis aangelegd op het bedrijventerrein de Spaanse Polder. Personeel en klanten namen samen afscheid van het Vasteland en proostten op de toekomst. Ondertussen zijn ze het bijna allemaal alweer vergeten en is het business as usewell bij Schmidt en heten ze u graag van harte welkom om kennis te komen maken met het bedrijf.

Treuren

Al meer dan 100 jaar is Wildhandel Treuren een begrip in wild en gevogelte. Van oudsher is de winkel gevestigd in het centrum, of net daar buiten, van Rotterdam. De huidige van locatie van de winkel is de Jonker Fransstraat 61 te Rotterdam. Wanneer wij terug kijken in de geschiedenis van Wildhandel Treuren zien wij dat Treuren ook in de jaren 30 al gevestigd was in de Jonker Fransstraat. In die tijd waren er zelfs meerdere filialen. Gedurende de oorlogsjaren heeft de winkel in de Jonker Fransstraat een andere huisvesting moeten zoeken als gevolg van het bombardement. De winkel is toen voortgezet middels noodwinkels aan de Goudsesingel te Rotterdam. In de jaren 50 is de winkel verder gegaan aan de Admiraal de Ruyterweg 34 waar toen nieuwe woningen en winkels werden gebouwd. De winkel was in die tijd in handen van J.A. Treuren Sr. die winkel had overgenomen van zijn moeder.

Obba’s Foodbar

Na 7 jaar Obba Lounge Restaurant gaan we uitbreiden met iets unieks. De Markthal wordt nu al omschreven als het Sixtijnse kapel van Rotterdam. Hier komt alles wat met eten te maken heeft. Obba gaat een grote bijdrage leveren in dit unieke gebouw. Bij Obba’s Foodbar kun je straks genieten van een heerlijk BBQ gerecht met wat mezze en een lekker koud bubbeltje of ander drankje. De hapjes zullen verse bereide Mediterrane gerechten zijn zoals u van Obba gewend bent.

We gaan natuurlijk ook eten en koken.

Terug in Restaurant Las Palmas neemt u lekker plaatst aan onze bouillabaissebar waar de chef die met u op pad is geweest lekker voor u gaat koken. We gaan u deze avond wel een beetje uitdagen want de gerechten zijn avontuurlijk en we zullen u zeker verleiden om de chef een handje te helpen.

Data:

16 februari 2017 (helaas volledig volgeboekt)

Programma:

12.00 uur ontvangst in restaurant Las Palmas;
12.30 uur voorstellen chef;
13.00 uur start Herman Dichtbij Tour;
18.00 uur plaatsnemen bouillabaissebar.

Prijs:

160,00 euro per persoon inclusief alle materialen, diner en bijpassende wijnen.
Deze exclusieve tour is voor maximaal 8 personen, vol is vol.

Voor inschrijven klik hier.