Filmfestival IFFR barst los in Rotterdam

Met de Europese première van de speelfilm Qissa van de Indiase filmmaker Anup Singh gaat vanavond het International Film Festival Rotterdam (IFFR) uit de startblokken. Op de 43ste editie van het festival zijn 253 speelfilms te zien, waaronder 55 wereldpremières. Daarnaast staan er 261 korte en middellange films op het programma.

Zondag worden in Rotterdam de Canon Tiger Awards for Short Films uitgereikt. Deze competitie voor korte en middellange films omvat 24 titels, waaronder Inferno van de Nederlands-Israëlische regisseur Yael Bartana.

Op vrijdagavond 31 januari worden drie Hivos Tiger Awards uitgereikt. Voor deze competitie zijn 15 speelfilms geslecteerd, waaronder Afscheid van de Maan van Dick Tuinder en Happily Ever After, een Kroatisch-Nederlandse coproductie van Tatjana Bo.

Het IFFR sluit op zaterdagavond 1 februari af met met de uitreiking van de publieksprijs. Vorig jaar telde het internationale filmfestival 280.000 bezoekers, in 2012 waren het er 274.000.

Een mooie gelegenheid om uw bezoek aan Rotterdam te combineren met een lekkere lunch of mooi diner in restaurant Las Palmas. Voor reserveringen kunt u bellen met 010-2345122.

 

 

About Communicatie Las Palmas

Het beste vis- en vleesrestaurant van Rotterdam.