Lekkere schelpjes

‘Buiten met mooi weer schelpjes eten is zo’n beetje het gezelligste wat ik me kan voorstellen. Met z’n allen uit een bak graaien. De volle smaken, de buitenlucht, glas droge wijn erbij, helemaal goed. Een klassieker in Las Palmas zijn de gebakken bouchots mosselen die aan palen groeien voor de kust van Bretagne. Boesjootjes noemen we ze. Ik weet nog goed dat ik ze voor het eerst in mijn handen kreeg: wat waren dát voor kleine dingetjes, zat daar vlees in!? Moet ongeveer halverwege de jaren tachtig zijn geweest. Dick Reitsma kwam ermee aanzetten. Hij was een schoolmeester die op z’n Bretonse vakanties ontdekte dat handel drijven met schelpdieren leuker is dan voor de klas staan. Kan ik me wat bij voorstellen. Dus nam hij de gok, zei z’n baan op en ging de boer op met zijn levende waar.’

Maar je kan er lang over lullen, hele verhalen over schrijven, maar je mot ze gewoon komen eten.

Eet smakelijk mensen,,,

About Communicatie Las Palmas

Het beste vis- en vleesrestaurant van Rotterdam.