Mei Basistechniek vlees

Herman AD- BIER AZIJNBijna twintig jaar werkt Herman nu met vlees van Maas-Rijn-IJsselkoeien, Daarvoor waagde hij zich liever niet aan vlees. Vanwege de constante kwaliteit en het gebruik van hormonen wist je nooit wat je in je pan kreeg. Vlees is een kwestie van vertrouwen, daar was Herman snel achter. Hij wilde dan ook in de stal kunnen kijken, zien of de boer zijn koeien met respect behandelt. Ook moeten de dieren op een waardige manier naar de slacht worden gebracht. Herman zijn ervaring is dat een goede behandeling zich vertaalt in een beter product. Er zullen best mooie stukken vlees uit het buitenland komen, maar de opvoeding van de dieren speelt zich buiten zijn gezichtsveld af. Daar heeft hij zeker veel moeite mee,’ ‘Herman heeft dankzij de meiden in Hazerswoude, de MRIJ-koeien, een zwak voor koeien ontwikkeld. Wat hij niet wist was dat MRlJ vee als een zeldzaam Nederlands huisdierras geldt. Er zijn nog meer zeldzame veerassen: de Lakenvelder de blaarkop en het Fries roodbont. Dus Herman werkt al jaren met zeldzame dieren. Waarom is dat vee dan zeldzaam? Omdat het zeldzaam lekker kan zijn? Onze meiden bewijzen dat je met Nederlands vee een hoge kwaliteit kunt halen. Ze kregen dan ook veel aandacht in Herman zijn boeken. Als Herman de deskundigen mag geloven, dan hebben ook andere Nederlandse rassen veel potentie. Veel vlees hebben ze nog niet te bieden. Maakt het uit, we zijn destijds met MRIJvlees ook heel klein begonnen. Nu, twintig jaar later, heeft MRIJ een enorme reputatie, zeker bij culi’s en koks. Daarom leek het Herman een goed idee om al die andere Beikjes, Bertha’s, Marietjes, Hermannen en Luken of hoe ze allemaal ook mogen heten uit de vergetelheid te rukken. Zeldzaam mooi en zeldzaam lekker.

Wat gaan we u leren?

  • Bavette schoonmaken en bereiden;
  • Sucade schoonmaken en bereiden;
  • Kalfsrib schoonmaken en bereiden;
  • En stoofvlees bereiden.

Data:

13 mei 2017 (helaas al volledig volgeboekt)
14 mei 2017 (helaas al volledig volgeboekt)

Programma:

11.00 uur ontvangst in restaurant Las Palmas;
11.30 uur voorstellen keukenbrigade;
12.00 uur start kookworkshop;

Prijs:

125,00 euro per persoon inclusief alle materialen en bijpassende wijnen.
Deze exclusieve kookworkshop is voor maximaal 12 personen, vol is vol.